Inhoud
Veroudering en dan vooral veroudering van de huid kent verschillende oorzaken. Er zijn invloeden vanuit de omgeving zoals de blootstelling aan UV, roken of de effecten van een gebrek aan bepaalde voedingsstoffen.
Veel mensen gebruiken crèmes en vitaminepreparaten om veroudering tegen te gaan en hun huid in optimale gezondheid te houden. Maar werkt dit bij iedereen even goed en zou het zelfs zou kunnen zijn dat sommige preparaten totaal ongeschikt en onwerkzaam kunnen zijn? 
Er bestaan significante verschillen tussen mensen in de mate van veroudering. Sommige mensen vertonen bijvoorbeeld ongeveer hetzelfde gedrag maar vertonen grote verschillen in de samenstelling en uitingsvorm van hun huid. Wat maakt dat de ene persoon sneller veroudert dan de ander? De oplossing die leidt tot inzicht ligt in onze genen.

Ieder mens heeft een genetische aanleg die hem of haar kan beschermen tegen veroudering. Als je weet hoe deze genen de bouw, kwaliteit, herstel en veroudering van iemands huid beïnvloeden, heb je een schat aan informatie tot je beschikking.
Hierop is een beauty concept gebaseerd dat optimaal ‘matcht’ met iemands persoonlijk DNA profiel. Zo weet je precies welke crèmes, voedingsstoffen en vitaminepreparaten de kwaliteit van de huid beïnvloeden, zowel positief als negatief. Aan de hand van het unieke persoonlijk DNA profiel kun je als huidcoach optimaal adviseren aan je cliënten. 

In deze 2-daagse opleiding van SCHOTT & CO leer je alle ins en outs rondom iemands persoonlijk DNA profiel in relatie tot de huid. De volgende onderwerpen komen aan bod:
 • Hoe genen je leeftijd beïnvloeden
 • Beauty factors: collageen afbraak en opbouw
 • Invloed van UV op uw huid
 • Vochthuishouding van de huid
 • Oxidatieve stress
 • Effecten van en behoefte aan Q10
 • Effecten van en behoefte aan selenium
 • Ontstekingsgevoeligheid
 • Je biologische leeftijd
 • Naar beauty producten op maat afgestemd op eigen DNA profiel
 • De wetenschap achter DNA profielen
Voor wie is dit interessant?
Voor elke schoonheidsspecialist en huidtherapeut die graag meer wil bieden aan hun klanten bij huidveroudering. Maar ook wanneer je in de fitness- of wellnessbranche werkt is dit een mooie extra toevoeging voor je klant en jouw bedrijf!
Je kunt cliënten begeleiden op basis van hun eigen genetic skin profile. Middels het afstaan van wat wangslijmvlies wordt dit profiel bepaald. Dit is erg eenvoudig en minimaal belastend voor je cliënten. Wees onderscheidend als huidcoach en werk op basis van de meest recente inzichten uit de wetenschap. Met producten op maat, op basis van dit profiel, zorg je ervoor dat cliënten crèmes gebruiken die echt werken of preparaten slikken die de kwaliteit van hun huid van binnen uit verbeteren. Dit zorgt voor de beste resultaten bij je klanten.

SCHOTT & CO heeft veel ervaring met het werken met DNA profielen. Onder andere op het gebied van vitaliteit, overgewicht, welvaartsziekten en sporttalent. Wij werken daartoe samen met een van de beste Europese DNA testlaboratoria. Dit lab voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. Sinds kort neemt dit lab ook DNA profielen af voor analyse van de huid. Dichterbij de bron kun je als huidverzorgende niet komen….
Data
2018-2019  plaats data dag  tijd 
Genetic Skin Coach-  dag 1 en 2 Barneveld 30/1+13/3  woensdag  13.30-20.00 uur
 
Kosten
 2018-2019 inschrijfgeld lesgeld materiaal
Genetic Skin Coach 2 dagen 25,00 585,00 DNA profielboek, DNA test / genetic skin profile*

*Persoonlijke genetische huidtest t.w.v. 295,- inbegrepen.

kijk hier voor de inschrijf- en betaalinstructies