Inhoud
Cuppingmassage komt vanuit de traditionele Chinese geneeskunde en wordt nu ook veelvuldig toegepast in de moderne verzorgingswereld.
De resultaten van Cuppingmassage zijn dan ook indrukwekkend. Cupping is zuigtechniek, die ontwikkeld werd om toxines (gifstoffen) en spierkrampen vanuit diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak te trekken.
Cupping is gericht op de beweging van de energie, het bloed en de lichaamsvloeistoffen. Wanneer lichaamsenergie geblokkeerd raakt, functioneert een cel minder goed en hopen de gifstoffen zich op. De Chinese en Oosterse geneeskunst gebruikt ook cupping om deze gifstoffen af te voeren.

Bij cupping plaats je ‘cups’ op strategische plekken van het lichaam. Bij het vacuüm trekken van de cups stimuleer je de doorbloeding en worden de toxines (gifstoffen) en spierkrampen als het ware naar het huidoppervlak gezogen. De cups op de huid trekken energie en bloed naar een plaats waar de verstorende energie het lichaam via de poriën kan verlaten. Na een cuppingmassage zijn vaak rode plekken of strepen op de huid te zien. Deze zullen na enkele dagen verdwijnen. Het verdwijnen van de roodheid gaat meestal in gelijke mate op met het verminderen van de klachten.

Deze techniek heeft als doel om met cups het lichaam te stimuleren waardoor de Qi (energie) wordt bevorderd. Gelijktijdig met Qi worden bindweefsel, lymfestroom en bloedsomloop geactiveerd.
Cupping versterkt het immuunsysteem, reguleert orgaanfuncties, vermindert stress en brengt balans. Tevens zorgt de behandeling voor een betere collageen-produktie, vermindering van pigmentering, bevordering van een strakke/gladde huid, het verwijderen van afvalstoffen en toxines en bevordert het ontgiftingsmechanisme.
De betere doorbloeding geeft de huid een gezonde kleur en de versteviging van het bindweefsel zorgt voor een jongere en frissere uitstraling.
 
Wanneer zet je cupping in
  • Verminderde doorbloeding
  • Schouder- en nekklachten
  • Stress en spanning
  • Migraine
  • Rugklachten
  • Verkoudheid

Voor wie
Deze workshop is een mooie aanvulling op diverse massages.

Instroom
Het is prettig als je al eerder een massage cursus hebt gedaan.

Certificaat
Na het volgen van de workshop ontvang je het certifcaat Cuppingmassage

Vakinhoud

Je leert met de cups het lichaam op de juiste manier te beinvloeden/masseren. Op het lichaam leer je de cups op strategische plekken aan te brengen. Je leert ook de mate van vacuüm te doseren. Wij gebruiken tijdens de workshop cups van siliconen. Door er in te knijpen ontstaat er een vacuüm. Een veilige en gemakkelijke methode.
Data
2019-2020 datum dag tijd
Cuppingmassage lichaam & gezicht 20/1 maandag 9.00-17.00
Cuppingmassage lichaam & gezicht 25/5 maandag 9.00-17.00

Tijdens deze workshop werk je op elkaar om het ook te ervaren!

De workshop start vanaf 6 personen. 

 
Kosten
2018-2019 lesgeld lesmateriaal
Cuppingmassage lichaam & gezicht 145,00 syllabus & materialen cupping 60,00

hier vind je de inschrijf- en betaalinstructies 
Examen
De workshop wordt afgerond met een certificaat.