Inhoud
Guasha betekent letterlijk "schrapen van ziekten door gestagneerde energie" en is een medische behandeling, welke al meer dan tweeduizend jaar oud is en nog steeds beoefend wordt in de Traditionele Chinese geneeskunde. Deze natuurlijke geneeswijze wordt door Chinezen als een volkstherapie gebruikt, als preventieve of curatieve behandeling.
Guasha therapie vormt een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde en heeft zijn weg naar het Westen gevonden.
Door de eeuwen heen ontwikkelden zich de diverse schraap-instrumenten, gemaakt uit diverse materialen zoals hout, bamboe, hoorn, metaal, gesteenten en hars tot kunststof toe.

Guasha therapie is te vergelijken met acupunctuur: Qi (energie) wordt gestimuleerd en in evenwicht gebracht, maar dan zonder naalden. De behandeling is echter breder dan dat. Gelijktijdig met Qi worden bindweefsel, lymfestroom en bloedsomloop geactiveerd. Guasha versterkt het immuunsysteem, reguleert orgaanfuncties, vermindert stress, brengt balans en bevordert het ontgiftingsmechanisme.
Bovendien activeert deze behandeling de zelfhelende kracht van het lichaam en heft blokkades, zowel lichamelijk als emotioneel binnen zeer korte tijd op.
Men voelt zich weer fris, helder en energiek. Guasha therapie betekent het wegschrapen van pijn die ontstaan is door blokkades in de levensenergie die door de meridianen en acupunten van ons lichaam loopt. ‘Schrapen’? Dat klinkt nogal pijnlijk, maar dat is het niet: Guasha therapie wordt uitgevoerd met een gepolijste jadesteen en de huid wordt ingesmeerd met een speciale olie. Guasha werkt in op de huid, spieren, zenuwen, meridianen en acupunten en heeft daardoor effect op het hele lichaam.

Wat neem je mee naar huis?
Bij deze workshop ontvang je een mooie en duidelijke cursusmap waarin alles wat op deze dag wordt behandeld stap-voor-stap wordt beschreven. Na het volgen van deze workshop bent u in staat om zelfstandig een ‘Liefdevolle massage waarbij uw hart, handen en ziel zich harmonieus verbinden’ te geven.

Bij welke klachten?
Guasha kan bij vele ongemakken van de huid worden toegepast. Zowel als een preventief middel, als een middel om daadwerkelijk een klacht te verhelpen of te verlichten. Denk aan:

voor Gezicht:
 • verminderde doorbloeding
 • onzuivere huid
 • ondersteuning bij acne-behandeling
voor Lichaam:
 • Nek- en Schouderklachten
 • Hoofdpijnen en migraine
 • Rugklachten
 • RSI
 • Stress, Burn-out
 • Reumatische klachten
 • Astma
 • Verteringsstoornissen
 • Stofwisselingsstoornissen
 • Hoge bloeddruk
 • Chronische Vermoeidheid
Wat leer je?
De dag begint met de kennismaking en een korte theoretische uitleg van Guasha gezichts- en lichaamsmassage en zijn geschiedenis.
Tijdens deze workshop leer je de Guasha technieken op het gezicht- en decolleté en het lichaam toe te passen. Wij gebruiken tijdens de workshop speciale guasha stenen die in het pakket zitten. Je leert vaardigheden zoals het stimuleren van de acupunctuurpunten/meridianen. Een veilige en gemakkelijke methode. Ook voor thuis.

Onze visie
De traditionele Chinese geneeskunst is oud. Oeroud. Generatie op generatie werd kennis verdiept en doorgegeven. Kennis van het lichaam, over de werking van het lichaam, over energie en ontspanning. En de heilzame werking ervan. Wij geloven dat de reguliere geneeskunde en behandelmethodes in het Westen goed aangevuld kunnen worden met de eeuwenoude kennis van de Chinese geneeskunst. 

Belangrijk om te weten
Ben je nog geen 3 maanden zwanger of probeer je zwanger te worden? Dan horen wij dat graag van te voren, zodat we daar rekening mee kunnen houden!

Data
2019-2020 data dag tijd
Guasha lichaam & gezicht 2020 17/2 maandag 9.00-17.00
Guasha lichaam & gezicht 2020 22/6 maandag 9.00-17.00


Je werkt tijdens deze workshop op elkaar om het ook te ervaren!

De workshop start vanaf 6 personen. 

 
Kosten
2019-2020 lesgeld lesmaterialen
Guasha lichaam & gezicht  145,00 syllabus & materialen guasha 70,00

Klik hier voor inschrijf- en betaalinstructie.
 
Examen
De workshop wordt afgerond met een certificaat.