Inhoud

Er zijn diverse specialisaties, die interessant zijn om aan te beginnen na de opleiding schoonheidsspecialist. Je wilt je onderscheiden van andere schoonheidsspecialisten, je wilt je klanten kunnen helpen met specifieke vragen en natuurlijk blijf je zelf graag bezig met je interessante vakgebied.

Acne
Acne is een veel voorkomend en hardnekkig ‘verschijnsel’. Het is dankbaar werk om op een vakkundige wijze de acne onder controle te krijgen. Je leert de papels, pustels, cysten en comedonen te herkennen en te behandelen. Daarnaast komen adviezen en producten aan de orde. In de praktijk wordt deze specialisatie als een van de belangrijkste vervolgopleidingen gezien.

Huidverbeteringsmassage (Bindweefsel- en pincementmassage)
Deze massages zijn aan elkaar verwant en ook de theorie heeft een grote overlap; hierdoor is besloten om er een nieuwe module van te maken. Door beide technieken te combineren kun je nog specifieker werken aan huidverbetering en anti-aging. O.a. de dikte van het onderhuidsbindweefsel bepaald welke grepen het meest geschikt zijn. Op deze manier ontstaat er dus een zeer afwisselende massage. Bindweefselmassage bestaat uit rekprikkels, pincement uit knijpprikkels. Bij pincementmassage wordt de huid diep gemasseerd met zeer fijne knedende bewegingen.

Shiatsu Kosmetiek
De Shiatsu Kosmetiek methode is geruime tijd geleden door Ronald Riksen ontwikkeld. Bij Shiatsu Kosmetiek leer je op een geheel andere manier naar de huid te kijken en op een andere wijze te behandelen. Dit gebeurt door middel van specifieke massagemethoden die hun sporen in een lang verleden hebben verdiend. De fundamentele filosofie achter Shiatsu Kosmetiek is het normaliseren van de huidfuncties en het versterken van de huidconditie.

Elektrisch ontharen

Overbeharing is nog altijd een veel voorkomend probleem in de praktijk. De enige methode die al ruim zijn dienst heeft bewezen is het elektrisch ontharen. Het is een dankbare behandeling. Zowel de diathermie als de blend methode komen aan bod. Elektrisch ontharen is verplicht als vooropleiding voor de opleiding lichttherapie. Je dient zelf in het bezit te zijn van een apparaat en dit ook mee te brengen tijdens de opleiding. Je leert ook hoe fibromen en teleangiectasieën verwijderd kunnen worden.


Startdata en Kosten
Kijk voor specifieke lesdata en kosten bij de betreffende specialisatie.
Heb je speciale wensen of vragen? Stel ze ons gerust! 

Zie desbetreffende specialisatie

 

Zie desbetreffende specialisatie