Inhoud

Binnen de huidverzorging neemt acne een belangrijke plaats in. Alleen dat al is een reden om je te specialiseren. Deze specialisatie is te volgen na de basisopleiding schoonheidsspecialist.

Acne is een huidaandoening van de talgklieren waar vrijwel iedereen in de puberteit last van krijgt. De medische term is acne vulgaris. Acne wordt ook wel “jeugdpuistjes” genoemd. Deze term is niet helemaal correct, omdat ook volwassenen er nog last van kunnen hebben. Acne kan zich op verschillende manieren uiten. Bij de één blijft het bij enkele onopvallende puistjes, bij de ander is het een uitgebreide aandoening in het gezicht. Deze pukkels en puistjes kunnen ook op andere plaatsen op het lichaam voorkomen, bijvoorbeeld op rug en schouders. Acne is een aandoening die gepaard gaat met ontsteking, dus met bacterievorming.

Opleiding
Binnen de opleiding leer je de gerichte aanpak van acne met een hygiënische werkwijze aan.
De onzuiverheden van de huid worden behandeld, waarbij huidbeschadigingen zoveel mogelijk voorkomen worden. Het doel van de behandeling is verbetering van de huid en verminderen van psychische spanningen door het bestaan van acne.
Tijdens de opleiding wordt gekeken naar de invloed van milieufactoren, leef- en voedingsgewoonten.
Je leert de acnehuid in diverse leeftijdsfasen kennen. Ook de indicaties en contra-indicaties van de acnebehandeling komen aan bod.

Behandeling
In de praktijk leert je een dieptereiniging uitvoeren, een behandeling te geven ter verweking en verdunning van de hoornlaag, hoe je pustels, papels en comedonen verwijdert en hoe je de nabehandeling doet om de zuurgraad van de huid te neutraliseren. Tenslotte wordt aandacht besteed aan advies en verkoopvaardigheden en behandelingen in kuurverband.

Na het behalen van de examens kunt je je registreren bij ANBOS.

Data
2017-2018 data (6 dagen) dag tijd
Acne 2018 16/2+23/2+9/3+16/3+23/3+13/4  vrijdag  15.30-±21.30
 
Kosten
2017-2018 lesgeld termijnen lesmaterialen
Acne  744,00 3 x  boeken  50,00
 
N.B. : Je neemt zelf praktijkmaterialen mee voor deze cursus.

Hier vind je de inschrijf- en betaalinstructies 
Onderwijs

Studiebelasting van de opleiding
Huiswerktijd staat minimaal gelijk aan de te volgen lestijd. Zowel theorie als praktijk dient thuis te worden geoefend. De studiebelasting is de tijd die nodig is voor school en huiswerk, deze bedraagt circa 12 uur per week .

Modellen
De eerste les is zonder model. De docent zal dan aangeven wanneer er modellen nodig zijn. Dit zal regelmatig zijn gedurende de praktijklessen. De modellen zullen zoveel mogelijk moeten voldoen aan de examen eisen van acne dus papels, pustels en comedonen hebben.

 
Examen

Om deel te kunnen nemen aan het examen ben je in het bezit van een erkend diploma schoonheidsspecialist

Theorieexamen en Praktijkexamen € 340,00

Wie in aanmerking denkt te komen voor een vrijstelling kan een mail sturen naar examen@amice.nl voor verdere informatie.