Leren & Werken in Beauty & Pedicurebranche biedt perspectief!

Vanaf nu kun je een leerwerktraject volgen bij Amice 

BBL staat voor beroepsbegeleidende leerweg waarbij je leren en werken combineert. In de kapperswereld is dit al jarenlang een succesvol traject. Nu is het dan ook toegankelijk voor de (Allround)Schoonheidsspecialisten en (Medisch) Pedicures! Een BBL-opleiding is een mbo-opleiding waarbij je twee á drie dagen in dienst bent bij een bedrijf en één tot anderhalve dag in de week naar school gaat. Je hebt dan geen recht op studiefinanciering.
Voor werkgevers kan het heel interessant zijn om werknemers via BBL-trajecten te laten om of bijscholen met alle voordelen van dien! Brede inzetbaarheid in deze (corona) tijd is een mooie aanvulling!

Vergoedingen werkgever/leerbedrijf
Je werkgever of leerbedrijf kan in aanmerking komen voor loonkostensubsidie en subsidie praktijkleren tot €2.700,-. Dit kan als je gedurende de opleiding een BBL-dienstverband hebt met een door een SBB-erkend leerbedrijf. Kijk voor verdere informatie en voorwaarden op de site van de belastingdienst.

Werken en leren
Als je een BBL-traject volgt ben je ongeveer een dag per week op school en werk je de overige dagen. Je doet nog meer praktijkervaring op doordat je minimaal 610 uur (twee a drie dagen) van je studietijd bij een erkend leerbedrijf werkt/stage loopt. Je zult bij een mbo-opleiding in de BBL-variant meer contact met collega’s en minder met studiegenoten hebben.


Werkgevers op zoek naar BBL studenten meld je hier aan!

Wil jij een leer-werktraject volgen of wil je als werkgever je werknemer een leerwerktraject aanbieden? Amice opleidingscentrum is gespecialiseerd in verkorte mbo-opleidingen voor volwassenen en probeert waar mogelijk is vraag en aanbod aan elkaar te koppelen.

- Schoonheidsspecialist BBL - MBO3
- Allround Schoonheidsspecialist BBL- MBO4
- Pedicure BBL - MBO3
- Medisch Pedicure BBL - MBO4


Juist deze BBL-leer werk variant geeft een extra opening om ook in aanmerking te komen door vergoeding via het UWV. Amice heeft een contract met het UWV voor BOL/ BBL & Brancheopleidingen. Lees onderstaand de info van het UWV.

Biedt (om)scholing een goede kans op werk?
Als de scholing belangrijk is voor het beroep of de functie die je wilt uitoefenen, dan heeft scholing of omscholing zeker zin. Met de juiste scholing maak je meer kans op een baan.


Hoe kan het UWV helpen bij scholing?

Wil je een cursus, training of opleiding volgen? Dan kun je aan UWV vragen om die te vergoeden. Daarvoor gelden wel voorwaarden. Voldoe je aan alle voorwaarden? Dan betaalt UWV al je opleidingskosten. Dus ook je boeken en ander studiemateriaal.

Wat zijn de voorwaarden om scholing vergoed te krijgen?  

  • De eerste en belangrijkste voorwaarde is dat scholing noodzakelijk moet zijn om betaald werk te vinden. 
  • De scholing mag maximaal 1, 2 of 2,5 jaar duren. 
  • Je moet in staat zijn om scholing te volgen. 
  • Je verplicht je om er alles aan te doen om de scholing met succes af te ronden.
  • Na een aanvraag voor scholing volgt altijd een individuele beoordeling. 
Wanneer is scholing noodzakelijk?
Scholing is noodzakelijk als die voldoet aan een van de volgende eisen:
  • Je werkgever is van plan om je een baan aan te bieden als je je scholing succesvol hebt afgerond met een certificaat of diploma.
  • Je kunt na het volgen van de scholing een beroep uitoefenen dat UWV heeft aangemerkt als kansberoep.
  • Je kunt aantonen dat je met een certificaat of diploma een goede kans hebt op een baan. Of om als zelfstandig ondernemer in je levensonderhoud te kunnen voorzien.

UNIEK in NL nu alleen bij AMICE een BBL opleiding mogelijk!