Inhoud
De Indiase hoofdmassage is meer dan 1000 jaar geleden ontwikkeld voor en door vrouwen. Zij zagen dat oliën, zoals kokos-, sesam-, amandel-, olijf- en henna-olie bijdroegen aan gezond en glanzend haar. Kappers namen al snel de hoofdmassage op in hun diensten: wie wil er nou geen glanzend en gezond haar!

Stress, boosheid en angst slaan zich vaak op in hoofd, nek, schouders en gezicht. Met de hoofdmassage wordt de opgeslagen spanning weggemasseerd. De hoofdmassages werden van generatie op generatie doorgegeven. Daardoor kent de Indiase hoofdmassage een rijke traditie aan methoden en technieken per regio. De Indiase hoofdmassage wordt niet voor niets champissage genoemd. Champi betekent shamponeren.

Bij welke klachten? 
  • Slapeloosheid
  • Diep en onbezorgd slapen
  • Gezond en glanzend haar
  • Stralende gezichtshuid
  • Kaalheid, bevordert de haargroei
  • Vermoeidheid
  • Hoofdpijn
  • Migraine
  • Stress
Wat leer je?

Je leert hoe de Indiase hoofdmassage invloed heeft op lichaam en geest.
De Indiase hoofdmassage leer je eerst op de gewone stoel. De kleding kan aanblijven. Deze massage kan worden gebruikt door diverse beroepsgroepen. Mooi om als aanverwant beroep, kapper of verzorger, te integreren in je praktijk door bijvoorbeeld te starten met een ontspanningsritueel, deze Indiase hoofdmassage.Verder leer je in deze workshop de Indiase hoofdmassage te geven op de massagetafel. Deze massage op een behandelstoel wordt voornamelijk gebruikt door masseurs en schoonheidsspecialisten.Ondanks de vele technieken, leer je de basis waarop alle technieken gebaseerd zijn. Met de Indiase hoofdmassage leer je om geest en lichaam in balans te brengen.

Onze visie

In deze tijd doen we doen we veel met ons hoofd. Onze levensenergie of ‘prana’ kan daardoor zo uit balans raken dat we niet alleen hoofdpijn krijgen, maar ook gespannen nek en schouders. Het is echt belangrijk om het hoofd, de nek en de schouders te ontspannen in ons drukke bestaan. Met de Indiase hoofdmassage breng je lichaam en geest in balans. Een ontspannen hoofd is vaak ook een ontspannen lichaam. Mooi meegenomen; door een hoofdmassage ontspant je gezicht en ziet je er jaren jonger uit.

Belangrijk om te weten

Je hebt minimaal een cursus ontspanningsmassage nodig, omdat je tijdens de cursus al aardig moet kunnen masseren!
Data
2019-2020 data dag tijd
Indiase hoofdmassage  3/2 maandag 9.00-18.00
Indiase hoofdmassage 8/6 maandag 9.00-18.00

Tijdens deze workshop werk je op elkaar om het ook te ervaren!

De workshop start vanaf 6 personen. 

 
Kosten
2018-2019 lesgeld lesmateriaal
Indiase hoofdmassage  160,00 syllabus 30,00
masasgeolie 7,50
totaal 37,50

hier vind je de inschrijf- en betaalinstructies 
Examen
De workshop wordt afgerond met een certificaat.