Inhoud
Heb je altijd al willen leren masseren? Dat kan nu met onze laagdrempelige workshop die voor iedereen toegankelijk is!

We beginnen met leren masseren

Massage is zo oud als de mensheid zelf. Bedenk maar eens: je wrijft vaak intuïtief over een pijnlijke plek of een gespannen lichaamsdeel. In veel culturen is elkaar masseren heel gewoon. Van kinds af aan wordt geleerd om elkaar een massage te geven. Een goed uitgevoerde massage is een weldaad voor lichaam en geest. Je ontspant of wordt juist vitaal.
Je voelt je lekker in je vel.

Wat leer je?

Je leert een goede ontspannende massage te geven. Je leert ook hoe je bepaalde stress- en spanningsgebieden extra aandacht geeft. Je leert te voelen wanneer een gespannen spier in je hand soepeler wordt en je voelt hoe degene die je masseert zich volledig ontspant.

De cursus leren masseren bestaat uit een theoretisch en praktisch dagdeel:
 • Wanneer wel/ niet masseren (contra-indicaties)
 • Houding van de masseur
 • Voorbereidingen op de massage
 • Basistechnieken uit de klassieke massage
 • Masseren van rug
 • Masseren van nek en schouders
 • Onze visie
Druk, druk, druk. In deze tijd rennen we maar door. En als we een keer niet rennen, dan doen onze gedachten dat wel. De spanning van de maatschappij levert vaak onbewust ook spanning op in lichaam en geest. Dat geeft klachten, zoals pijnlijke en gespannen spieren, onrustig of slecht slapen en irritatie (kort lontje). Het is in veel culturen heel gebruikelijk om elkaar te masseren en aan te raken. Vóór ontspanning en tegen pijnlijke spieren en gewrichten. In de Westerse cultuur zou het helpen om elkaar vaker aan te raken, te masseren en positieve aandacht te geven. De workshop leren masseren in 1 dag geeft je de basistools! Daarna wordt de dag vervolgt met de vlindermassage.

Vlindermassage is een eenvoudige, zachte en subtiele massage van de rug die diep inwerkt op het centrale zenuwstelsel. Deze massage zorgt niet alleen voor een diepe ontspanning, maar herstelt ook het evenwicht in het lichaam en nodigt het lichaam uit blokkades en oude spanningen los te laten. Daardoor is het tevens een ideaal middel voor allerlei kwaaltjes. Vlindermassage kan op zichzelf gegeven worden, maar kan ook makkelijk ingepast worden in andere massagevormen.

Eenzelfde beweging wordt eindeloos herhaald. De zachte touch en het repetitieve karakter zorgen voor een diepe intense ontspanning.

Ons lichaam kent enkele belangrijke centra. Een van deze centra is de ruggenwervel. Hier komen alle zenuwbanen vanuit het gehele lichaam samen. Deze zenuwen regelen en besturen de verste uithoeken van ons lichaam. Het doel van deze massage is het prikkelen van deze banen. Deze prikkelingen dragen ertoe bij dat er in het lichaam een harmonisatie optreedt op lichamelijk gebied. Ook treedt een harmonisatie op tussen lichaam en geest. De massage stimuleert en herstelt de oorspronkelijke werking van de zenuwen.
Ook de blaasmeridiaan loopt over de ruggenwervels. Deze blaasmeridiaan is met haar 67 punten de langste en oppervlakkigst gelegen meridiaan. Via de rug maakt zij verbinding met alle organen. Zij voert de losgekomen spanningen /afvalstoffen af.

Deze massage creëert ontspanning, heft hardnekkige blokkades op en werkt diep door in alle organen van het lichaam.

Wat doet vlindermassage?
 • Geeft rust, veiligheid en geborgenheid
 • Vermindert stress, spierspanning en verlicht pijn
 • Maakt gewrichten soepeler
 • Bevordert herstel
 • Leert spanning in het lichaam te herkennen
 • Leert eigen lichaam beter kennen zodat je er meer van kunt genieten. 
Data
2019-2020 datum dag tijd
Leren masseren en Vlindermassage
 najaar 2019
2/9 maandag 9.00-14.30 en
15.00-20.30
Leren masseren en Vlindermassage
voorjaar 2020
6/1 maandag 9.00-14.30 en
15.00-20.30

Tijdens deze workshop werk je op elkaar om het ook te ervaren!

De workshop start vanaf 6 personen. 

 
Kosten
2019-2020 lesgeld syllabus en certificaat
Leren masseren en
Vlindermassage
200,00 syllabus 30,00
massageolie 7,50
totaal 37,50

hier vind je de inschrijf- en betaalinstructies 
Examen
De workshop wordt afgerond met een certificaat.