Inhoud
In je werk als pedicuur / masseur wil je soms gericht iets kunnen toevoegen, toegespitst op de behoefte van je cliënt. Bijvoorbeeld omdat je cliënt pijnklachten heeft of stijfheid ervaart. In deze specialisatie leer je enkele veelvoorkomende klachten te behandelen met behulp van triggerpoint-massage. De massage is circulatie bevorderend, afvalstoffen afvoerend en pijn verminderend.

Triggerpoints zijn kleine verkrampingen in de spier die veel ongemak kunnen geven. Druk je erop dan geeft dit pijn. Triggerpoints leiden de pijn vaak af naar een andere plek op het lichaam en geven voorspelbare patronen van afgeleide pijn.
Zo kan een triggerpoint in de kuitspier pijn geven in de hiel maar ook in de lage rug.
Je leert in deze eendaagse workshop een triggerpoint-massage geven gericht op pijngebied onderbeen. Met als doel verlichting en ontspanning bieden. De massage is géén triggerpoint-therapie.

Inhoud
  • Achtergrond triggerpoint-therapie
  • Spieren en pijnpatronen leren kennen: triggerpoints zoeken en behandelen van een aantal vaak overbelaste spieren
  • Het aanleren van handen besparende massagetechnieken en het toepassen van massagehulpmiddelen
  • Triggerpointmassage in onderbeen en voet.
Bij de cursus ontvang je een reader en een massagebal.

Voor wie is de workshop
Zeer geschikt voor mensen met vooropleiding pedicure, (sport)masseur of gelijkwaardig met relevante kennis van de anatomie en fysiologie.

Docente
Tilly Slangen (PreViOmas) is triggerpointcoach, docent en masseur. Door jarenlange ervaring op beide gebieden heeft ze voor de vaak voorkomende pijnklachten in onderbeen en voet deze triggerkata ontwikkeld. De massage is eenvoudig te combineren met een standaard massage.
Data
2019-2020 datum dag tijd
Triggerpointmassage been & voet 2020 21/3  zaterdag  9.30-15.00

De workshop start vanaf 6 personen. 

 
Kosten
2019-2020 lesgeld reader, bal en certificaat
Triggerpointmassage  110,00  syllabus & bal 15,00

hier vind je de inschrijf- en betaalinstructies