Inhoud
Workshop Aquassage / waterkussen

Dit is een vorm van massage waarbij de klant in rugligging op een met warm water gevuld kussen ligt. Het warme water van het kussen geeft een natuurlijke ontspanning en verzacht pijn in spieren en gewrichten. De klant ligt zeer comfortabel op de soepel meebewegende kussens die een aangename warmte afgeven.

Het flexibele kussen, met een heerlijke temperatuur van ongeveer 40°C, biedt de masseur de mogelijkheid om te masseren tussen het lichaam en het kussen. De cliënt kan dus gewoon ontspannen op de rug blijven liggen. Het lichaam wordt behandeld met speciale ontspannende massagetechnieken. Voor de onderrug wordt een aparte zachte techniek gebruikt Tijdens de massage wordt verwarmde olie gebruikt. De kussens passen zich aan de vorm van het lichaam aan. De masseur masseert met geoliede handen en onderarmen. De cliënt geniet zacht wiegend van de massage.

Deze behandeling heeft alle voordelen van een gewone massage en biedt veel extra’s. De klant hoeft zich niet om te draaien tijdens de massage en heeft ook geen last van harde gezichtssteunen of een onaangename nekhouding. Deze ontspanningsmassage is ook uitermate geschikt voor de zwangere vrouw!

De combinatie van kussen, massage en warme olie verdiept de ademhaling en vooral het hoofd en de nek komen helemaal tot rust. Onderzoek toont diverse positieve effecten aan, waaronder een verbeterde slaap, vermindering van rugpijn en nekpijn en verlaging van stress.
Het is een heilzame massage, het ontspannen gevoel wordt versterkt door het gebruik van warme olie. Het schommelende effect van de kussens en het geluid van kabbelend water verdiepen de ontspanning. Rust en behaaglijkheid zijn de sleutelwoorden in deze massage.

Wat leer je?

Deze workshop is bedoeld voor iedereen die interesse heeft in het geven van massage.
Je maakt kennis met de methodiek en nadat je deze dagen hebt gevolgd, kun je met verschillende technieken aan de slag. Verder vorm je een goed oordeel of je uitgebreider in de praktijk wilt gaan werken met deze methode.

Vooropleiding

Minimaal ontspanningsmassage,omdat je tijdens de cursus al aardig moet kunnen masseren!

Tijdens de workshop onderga je en geef je massage. Hierdoor bereik je een beter resultaat van leren door daadwerkelijk te voelen wat aquassage /warme waterkussen massage inhoudt.
Data
2018-2019 datum dag tijd
Aquassage voorjaar 2018 7/5 maandag 9.30-15.00
Aquassage voorjaar 2019 6/5 maandag 9.30-15.00 

Tijdens deze workshop werk je op elkaar om het ook zelf te ervaren!

De workshop start vanaf 6 personen. 

 
Kosten
2018-2019 lesgeld lesmaterialen
Aquassage 95,00 syllabus 15,00
lesmateriaal 105,00
totaal 120,00

Kijk hier voor de inschrijf- en betaalinstructie! 
Examen
De workshop wordt afgerond met een certificaat.