Inhoud
Wanneer lichaamsenergie geblokkeerd raakt, functioneert een cel minder goed en hopen de gifstoffen zich op. De Chinese en Oosterse geneeskunst gebruikt ook cupping om deze gifstoffen af te voeren.

Bij cupping plaats je ‘cups’ op strategische plaatsen van het lichaam. Bij het vacuüm trekken van de cups stimuleer je de doorbloeding en worden de toxines (gifstoffen) en spierkrampen als het ware naar het huidoppervlak gezogen. De cups op de huid trekken energie en bloed naar een plaats waar de verstorende energie het lichaam via de poriën kan verlaten. Na een cuppingmassage zijn vaak rode plekken of strepen op de huid te zien. Deze zullen na enkele dagen verdwijnen. Het verdwijnen van de roodheid gaat meestal in gelijke mate op met het verminderen van de klachten.

In de Chinese geneeskunst wordt cupping al eeuwenlang uitgevoerd. Gelukkig vindt cupping ook steeds meer zijn plaats in de moderne (westerse) verzorgings- en gezondheidswereld.

Bij welke klachten?
  • Verminderde doorbloeding
  • Schouder- en nekklachten
  • Stress en spanning
  • Migraine
  • Rugklachten
  • Verkoudheid
Wat leer je?

Je leert het lichaam op de juiste manier inmasseren met massageolie. Daarna leer je de cups op strategische plekken van het lichaam aan te brengen. Je leert ook de mate van vacuüm te doseren. Wij gebruiken tijdens de workshop cups van siliconen. Door er in te knijpen ontstaat er een vacuüm. Een veilige en gemakkelijke methode, ook voor thuis.

Onze visie

De traditionele Chinese geneeskunst is oud. Oeroud. Generatie op generatie werd kennis verdiept en doorgegeven. Kennis van het lichaam, over de werking van het lichaam, over energie en ontspanning. En de heilzame werking ervan. Wij geloven dat de reguliere geneeskunde en behandelmethodes in het Westen heel goed aangevuld kunnen worden met de eeuwenoude kennis van de Chinese geneeskunst. Daarom geven wij deze rijke Oosterse kennis graag aan je door.
Data
2018-2019 datum dag tijd
Cuppingmassage Lichaam  8/10 maandag 15.30-21.00
Cuppingmassage Lichaam  3/6 maandag   9.30-15.00 

Tijdens deze workshop werk je op elkaar om het ook te ervaren!

De workshop start vanaf 6 personen. 

 
Kosten
2018-2019 lesgeld syllabus en certificaat
Cuppingmassage 95,00 syllabus 15,00
pakket *30,00
totaal  45,00

* Pakket is gelijk aan pakket cupping gezicht.

Kijk hier voor de inschrijf- en betaalinstructie. 
Examen
De workshop wordt afgerond met een certificaat.