Inhoud
Heb je altijd al willen leren masseren? Dat kan nu met onze laagdrempelige 1-daagse workshop die voor iedereen toegankelijk is!

Waarom leren masseren in 1 dag?

Massage is zo oud als de mensheid zelf. Bedenk maar eens: je wrijft vaak intuïtief over een pijnlijke plek of een gespannen lichaamsdeel. In veel culturen is elkaar masseren heel gewoon. Van kinds af aan wordt geleerd om elkaar een massage te geven. Een goed uitgevoerde massage is een weldaad voor lichaam en geest. Je ontspant, of wordt juist vitaal. Je voelt u lekker in je vel.

Wat leer je?

Je leert een goede ontspannende massage te geven. Je leert ook hoe je bepaalde stress- en spanningsgebieden extra aandacht geeft. Je leert te voelen wanneer een gespannen spier in je hand soepeler wordt en je voelt hoe degene die je masseert zich volledig ontspant.

De cursus leren masseren in 1 dag bestaat uit een theoretisch en praktisch dagdeel:
  • Wanneer wel/ niet masseren (contra-indicaties)
  • Houding van de masseur
  • Voorbereidingen op de massage
  • Basistechnieken uit de klassieke massage
  • Masseren van rug
  • Masseren van nek en schouders
Onze visie

Druk, druk, druk. In deze tijd rennen we maar door. En als we een keer niet rennen, dan doen onze gedachten dat wel. De spanning van de maatschappij levert vaak onbewust ook spanning op in lichaam en geest. Dat geeft klachten, zoals pijnlijke en gespannen spieren, onrustig of slecht slapen en irritatie (kort lontje). Het is in veel culturen heel gebruikelijk om elkaar te masseren en aan te raken. Vóór ontspanning en tegen pijnlijke spieren en gewrichten. In de Westerse cultuur zou het helpen om elkaar vaker aan te raken, te masseren en positieve aandacht te geven. De workshop leren masseren in 1 dag geeft je de basistools! Daarna kun je bekijken of het bij je past en welke vervolgopleidingen, – cursussen of workshops je nog meer kunt doen!
Data
2018-2019 datum dag tijd
Leren masseren voorjaar 29/6 zaterdag   9.30-15.00 

De workshop start vanaf 6 personen. 

 
Kosten
2018-2019 lesgeld lesmaterialen
Leren masseren  95,00 syllabus 15,00
massageolie 7,50
totaal 22,50

Hier vind je de inschrijf- en betaalinstructie. 
Examen
De workshop wordt afgerond met een certificaat.