Inhoud
Wij komen vanuit onze praktijk op de werkvloer bij (grote) bedrijven. Veel mensen zitten lang achter hun beeldscherm. Vaak in dezelfde gespannen houding met weinig beweging waardoor gespannen spieren ontstaan. Deze hebben een slechtere doorbloeding en allerlei ongemak en pijn kan ontstaan. Wij snappen dat de werkdruk vaak hoog is en dat dit niet makkelijk te op te lossen is. Maar wat je wel kunt veranderen is hoe je met die hoge werkdruk omgaat. Wij leiden onze stoelmasseurs daarom niet alleen op met de juiste methoden en technieken, wij leren ze ook alert te zijn op het coachen van een gezonde werkhouding en de eigen verantwoordelijkheid van de cliënt. Want voorkomen is nog altijd beter dan genezen.

Stoelmassage biedt een prima behandeling voor deze problematiek. Met speciale technieken leert u de behandeling van de spieren van de nek, schouder, rug, armen, hoofd, handen en benen. Uniek aan onze benaderingswijze is de speciale behandeling van de benen. De stoelmassage wordt gegeven in een speciaal voor deze massage ontwikkelde stoel. De technieken zijn gebaseerd op oude oosterse drukpunttechnieken gecombineerd met moderne westerse inzichten.

Effect van stoelmassage
Stoelmassage brengt ontspanning, verhoogt de concentratie, zorgt voor prestatieverbetering, werkt stressverminderend en reduceert de spanning in de spieren. Het bijzondere van deze massagevorm is dat de cliënt de kleding kan aanhouden. De massage duurt naar wens 15 tot 30 minuten en kan gemakkelijk op locatie gegeven worden op door gebruik van de mobiele stoel. Je ziet dat stoelmassage meer en meer gevraagd wordt op de werkvloer. De stoelmasseur rijdt met zijn stoel langs de werkplekken en geeft naar behoefte een massage. Superhandig en effectief, want de kleding kan gewoon aanblijven.

Bij welke klachten?
  • RSI: als je last hebt van pijn in uw schouder, nek en arm
  • Als je langdurig achter een computer of beeldscherm zit
  • Regelmatig hoge werkdruk ondervindt
  • Vaak in dezelfde houding zit en werkt
  • Zwaar lichamelijk werk verricht
Voor wie?
Deze cursus is bedoeld voor iedereen die interesse heeft in het geven van massage. Je maakt kennis met de methodiek en na het gevolgd hebben van deze dag kun je met verschillende technieken aan de slag. Verder vorm je een goed oordeel of je uitgebreider in de praktijk wilt gaan werken met deze massagevorm.
Bovendien kun je als je aangesloten bent bij de NGS 18 accreditatiepunten ontvangen bij een succesvolle afronding!

Vooropleiding: geen vooropleiding vereist
Je komt beter beslagen ten ijs als je de workshop leren masseren hebt gevolgd.

Uitstroom: na deelname ontvang je een certificaat.

Doorstroom: Na deze cursus kun je door met de cursus stoelmassage professioneel en daarna stoelmassage specialist.
Deze opleidingen vinden plaats in Almere, vraag ons naar de mogelijkheden.
Heb je alledrie de curssussen behaald dan krijg je het diploma vakopleiding allround stoelmassage.
Of na deze cursus kun je door met de opleiding wereldmassage (deels in Almere), voor het onderdeel stoelmassage krijg je dan vrijstelling.


Wat leer je?
Je leert hoe je met de juiste massage de doorbloeding van het spier- en zenuwstelsel bevordert. Dit doen we met speciale technieken gebaseerd op oude oosterse drukpunttechnieken gecombineerd met moderne westerse inzichten. Je richt je voornamelijk op de spieren van nek, schouder, rug, armen, hoofd en handen. Daarnaast is het belangrijk dat je cliënt weer kan opladen: met nieuwe energie aan het werk. Je massage zal dus ook gericht zijn op ontspanning.
Data
2019-2020 data dag tijd
Stoelmassage najaar 2019 14/10, 4/11, 18/11 maandag   9.00-16.30
Stoelmassage voorjaar 2020 23/3, 6/4, 11/5 maandag 9.00-16.00

De cursus start vanaf 6 personen. 

 
Kosten
2018-2019 lesgeld termijnen lesmaterialen
Inschrijfgeld 50,00     
Stoelmassage 375,00 2x  syllabus   27,50
stoelmassagestoel+disposables+hoes hoofdsteun  247,50
totaal    275,00
 
Examen
De cursus wordt afgerond met een Certificaat 
Ben je aangesloten bij de NGS? Dan ontvang je 18 accreditatiepunten