Inhoud
Uit de traditionele Chinese geneeskunde heeft Cuppingmassage zijn plaats gevonden in de moderne verzorgingswereld. De resultaten van Cuppingmassage zijn dan ook indrukwekkend. Binnen de Oosterse geneeskunde is cupping een veelvuldig gebruikte zuigtechniek, die ontwikkeld werd om toxines (gifstoffen) en spierkrampen vanuit diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak te trekken.
Cupping is gericht op de beweging van de energie, het bloed en de lichaamsvloeistoffen.

Deze uiterst effective techniek heeft als doel om met cups het gezicht te stimuleren waardoor de Qi (energie) wordt bevorderd. Gelijktijdig met Qi worden bindweefsel, lymfestroom en bloedsomloop geactiveerd. Cupping versterkt het immuunsysteem, reguleert orgaanfuncties, vermindert stress en brengt balans. Tevens zorgt de behandeling voor een betere collageen-produktie, vermindering van pigmentering, bevordering van een strakke/gladde huid, het verwijderen van afvalstoffen en toxines en bevordert het ontgiftingsmechanisme.

De betere doorbloeding van het gezicht geeft de huid een gezonde kleur en de versteviging van het bindweefsel geeft het gezicht een jongere en frissere uitstraling.

Onderwerpen
• De filosofie achter Cuppping en zijn geschiedenis
• Uitleg en demonstratie van de technieken

Programma
De dag begint met de kennismaking en een korte theoretische uitleg van Cupping gezichtsmassage en zijn geschiedenis.

Na een uitgebreide demonstratie van de technieken is het de bedoeling om hetgeen getoond werd uit te wisselen met één van de mede cursisten.
U leert hoe u een weldadige Cupping gezichtmassage kunt geven.

Wat neemt u mee naar huis?
Bij deze workshop ontvang je een mooie en duidelijke cursusmap waarin alles wat op deze dag wordt behandeld stap-voor-stap wordt beschreven. Na het volgen van deze workshop bent u in staat om zelfstandig een ‘Liefdevolle massage waarbij uw hart, handen en ziel zich harmonieus verbinden’ te geven.

U dient voor deze workshop mee te brengen:
• Stoelhoes
• Handdoeken
Data
2017-2018 data dag tijd
Cuppingmassage Gezicht 2018  11/6 maandag 9.30-15.00
 
Kosten
2017-2018 lesgeld lesmaterialen
Cuppingmassage Gezicht 90,00 syllabus 15,00
pakket 22,50
totaal 37,50

Kijk hier voor de inschrijf- en betaalinstructie. 
Examen
De workshop wordt afgerond met een certificaat.