Inhoud
Label INSCHRIJVEN BLAUW
Locatie Barneveld

E-learning Risicovoet, voetonderzoek met RIAB en blauwdrukken

Door de toenemende vergrijzing en groei van de bevolking bevolking is er een groeiende behoefte aan voetverzorging. De diversiteit aan cliënten neemt toe. Denk aan sporters, diabetische patiënten, reumatische patiënten en oncologische patiënten. In de zorg wordt meer ingezet op preventie en voorlichting vanwege de behoefte van de mensen om tot op hoge leeftijd actief en mobiel te zijn. 

Het doel van de scholing is om de pedicure (DV/RV) te leren hoe ze voor uiteenlopende cliënten zoals (ernstig) zieke cliënten complicaties kan voorkomen en kan inschatten wat risicovolle situaties zijn bij de voetzorg. Door middel van het nieuwe RIAB formulier wordt je geleerd om weloverwogen beslissingen te nemen mbt de risico's. RIAB staat voor Risico Inventarisatie, Analyse Behandelplan.

Je leert een uitgebreide anamnese afnemen en een periodiek gericht voetonderzoek uit te voeren bij cliënten met een potentiële risicovoet door onderliggende aandoeningen. Je palpeert, inspecteert en observeert de potentiële risicovoet en het onderbeen, je leert verschillende testen toe te passen en uit te voeren. Je controleert het afwikkelpatroon, voert een gewrichtsbeweeglijkheidsonderzoek uit, stelt standafwijkingen vast en inspecteert de schoenen en (steun) kousen. Je leert blauwdrukken maken en interpreteren Je leert hoe en waarom je moet communiceren naar andere disciplines.

Je leert veranderingen te signaleren ten opzicht van eerder uitgevoerd voetonderzoek. Je noteert alle gegevens in een digitaal cliëntsysteem en maakt een uitgebreide passende screening op risico’s behorende de cliënt. Je onderzoekt de mogelijkheden voor voetbehandeling en verwijst cliënten zonodig door naar een andere disclipline met een verwijsbrief. Je leert omgaan met interne rapportages en delen van rapportages in de vorm van een behandelverslag naar relevante disciplines.

Voor wie

Voor de gediplomeerde pedicure (ook DV, RV, DV/RV) die bij wil bijscholen (krp punten) of door wil naar Medisch Pedicure.

Instroom

Je hebt het diploma pedicure behaald.

Uitstroom

Als je de examens behaald hebt ontvang je het certificaat Risicovoet, RIAB en blauwdrukken (niveau NLQF3+4).

Doorstroom

Met dit certificaat kun je doorstromen naar de opleiding Medisch pedicure.

Opleiding E-Plaza + praktijk les

Opleidingsduur: 3 maanden

Vakinhoud

  • Theorie: Overige risicovoet. Afsluiting met theorie examen.
  • Praktijk: Voetonderzoek en rapportage van de risicovoet aan de hand van het (digitale) RIAB formulier. Afsluiting met een casus.
  • Blauwdrukken maken en lezen
KRP
aangevraagd
 Label INSCHRIJVEN BLAUW


Data
2020-2021 start   licentie
Risicovoet, RIAB en blauwdrukken E-Plaza elke eerste werkdag van de maand inlogcode na ontvangst betaling 3 maanden
1x verlenging mogelijk 50,00 
Kosten
2020-2021 lesgeld termijnen examens
Risicovoet, RIAB en blauwdrukken 930,00 3*315,00 TCI 270,00 
Hoewel de informatie met de grootste zorgvuldigheid is samengesteld, kunnen startdata, lesdagen, lestijden en prijzen wijzigen.

Per factuur wordt 5,00 administratiekosten in rekeing gebracht.

Het pakket dat je nodig het is het screeningspakket: stemvork+spanner, monofilament, voetmaatmeter, binnenmaatstok en thermometer. en een blauwdrukraam.


Kijk hier voor de inschrijf- en betaalinstructie.

Zijn je studiekosten aftrekbaar?
Volg je de opleiding voor je (toekomstige) beroep? Dan mag je hiervoor de kosten aftrekken, zoals lesgeld en de kosten voor studieboeken. Zie de aanvullende toelichting ‘Studiekosten of andere scholingsuitgaven’. Je kunt deze toelichting downloaden via www.belastingdienst.nl
 
Onderwijs
2020-2021 duur dagdelen SBU/week (les+ huiswerk)
RIAB bijscholing 3 maanden   6

Doel:
Het onderzoeken en screenen van de potentiële risicovoet
Kennis en vaardigheden:
Kennis van specifieke anatomie/pathologie oncologische voet, vaardigheid van het onderzoeken en behandelen
van de potentiële risicovoet.

De opleiding wordt afgesloten met een theorie en een praktijkexamen. 
Examens
2020-2021 Examens* Examengelden 
Theorie examens
Overige risicovoet
100

Praktijk examens
Screening
170 

De examens van Amice zijn uitbesteed aan exameninstelling TCI