Inhoud

Tijdens de opleiding medisch pedicure leer je specialistische behandelingen uitvoeren, zoals de behandeling van de risicovoet, zoals de diabetische, reumatische, oudere, spastische, oncologische voet en het toepassen van specialistische technieken als nagelbeugels en nagelregulatie en drukverlichtingstechnieken en ortheses.
De verantwoordelijkheid in het werk ligt meer op de medische kant van het beroep. Afhankelijk van de aandoening en pijnklachten, gebruikt je als medisch pedicure verschillende technieken en materialen. Ook voer je omvangrijke ondernemerstaken uit. Dienstverlening en communicatie staan centraal in het beroep. De medisch pedicure heeft een adviserende rol naar de cliënt toe. Ook heeft ze een signalerende en preventieve rol als het gaat om afwijkingen aan de voet.

Medisch pedicure is de vervolgopleiding na de pedicure opleiding. Je kunt kiezen voor een Branche of MBO 4 opleiding.
De MBO opleiding is inclusief stage, een keuzemodule en algemene vakken. Als je het MBO4 diploma haalt, dan kun je doorstromen naar het HBO.
Wil je versneld het diploma halen, kijk dan bij de opleiding Medisch pedicure branche – sprint (opleidingsduur 12 avonden).

Opleiding medisch pedicure branche 
Opleidingsduur: ½, 1 of 1½ jaar of in blokken op eigen tempo

Vakinhoud:

  • Theorie: diabetische voet, reumatische voet, overige risicovoet, specialistische technieken (antidruk, orthese, nagelbeugels, nagelreparaties)
  • Praktijk: behandeling risicovoet, behandeling technieken
  • Ondernemersvaardigheden: leid je bedrijf (indien start je bedrijf al behaald is)

Aanvullende optie:
Ondernemersvaardigheden-Start je bedrijf
Als je het deel start je bedrijf nog niet eerder hebt gevolgd dien je dit ook af te sluiten. Je kunt dit deel in één examen met start je bedrijf afsluiten.

Data
2017-2018  datum   dag tijd 
 Medisch Pedicure Branche  20/9 of
7/3/2018
 woensdag 9.30-+15.30 of 16.00 
 Module risicovoet  20/9
of 7/3
   
 Module Technieken  11/10
of 28/3
   

Het volledige rooster kun je hier aanvragen.

Check hier of je gebruik kunt maken van de Earlybird Korting!
 
Kosten
2017-2018 lesgeld termijnen lesmaterialen
inschrijfgeld 50,00    
Medisch Pedicure Branche 2126,00 5x of 10x boeken 455,00
pakket 680,00
totaal 1135,00
       
Start je bedrijf (indien nog niet behaald) 290,00 2x 105,00

Hoewel de informatie met de grootste zorgvuldigheid is samengesteld, kunnen startdata, cursusdagen, prijzen en lesgelden wijzigen.

Kijk hier voor de inschrijf- en betaalinstructie.

Zijn je studiekosten aftrekbaar?
Volg je de opleiding voor je (toekomstige) beroep? Dan mag je hiervoor de kosten aftrekken, zoals lesgeld en de kosten voor studieboeken. Zie de aanvullende toelichting ‘Studiekosten of andere scholingsuitgaven’. Je kunt deze toelichting downloaden via www.belastingdienst.nl
 
Examen
2017-2018  Theorie Portfolio Praktijk Kosten +
Medisch Pedicure Branche Diabetische voet
Reumatische voet
Overige risicovoet
Technieken
Start/Leid je bedrijf Risicovoet
Technieken
1110,00

Examens worden apart in rekening gebracht.
De examens worden zoveel mogelijk bij Amice afgenomen. De examens worden jaarlijks in augustus vastgesteld. De informatie over aanmelden, prijzen en data kun je terugvinden in de studiewijzer en op de examenpagina van de student.