Studiefinanciering (MBO voltijd)
Ben je tussen de 18 en 30 jaar en je volgt een voltijd MBO opleiding, dan kun je in aanmerking komen voor studiefinanciering.
Mbo’ers jonger dan 18 kunnen het studentenreisproduct krijgen.
Kijk hier voor meer informatie over Studiefinanciering.

Leven lang leren krediet (MBO voltijd)
Kom je niet meer in aanmerking voor studiefinanciering en ben je jonger dan 56 jaar dan kun je gebduik maken van een lening.
Kijk voor verdere informatie op Leven lang leren krediet.

Subsidieregeling praktijkleren (MBO - BBL)
Vergoedingen werkgever / leerbedrijf
Je werkgever of leerbedrijf kan in aanmerking komen voor loonkostensubsidie en subsidie praktijkleren tot €2.700,-. Dit kan als je gedurende de opleiding een BBL-dienstverband hebt met een door SBB-erkend leerbedrijf. Kijk voor verdere informatie en voorwaarden op de site van de belastingdienst.
Bij BBL-opleidingen is het aanvragen van studiefinanciering niet mogelijk. Wel kun je de opleidingskosten terugontvangen via een belastingteruggaaf. Je werkgever of leerbedrijf kan in aanmerking komen voor vermindering loonbelasting en gebruikmaken van stagefondsen.
Kijk voor verdere informatie op Subsidieregeling praktijkleren.

Studiekosten aftrekbaar bij de inkomstenbelasting
Volg je de opleiding voor je (toekomstige) beroep? Dan mag je hiervoor de kosten aftrekken, zoals lesgeld en de kosten voor studieboeken.
Voor verdere informatie kijk op www.belastingdienst.nl.

Vergoeding via een UWV reintegratietraject
In sommige gevallen vergoed het UWV de scholing. Amice is bij UWV scholingsdiensten aangesloten. Voor verdere informatie zie www.uwv.nl

Vergoeding via transitie van je werkgever
Werkgevers betalen soms na ontslag een vergoeding voor opleiding.