Denise van  Wassenberg heeft 28 jaar geleden Amice Opleidingscentrum opgericht. Dit particuliere instituut is uitgegroeid tot een modern en erkend opleidingscentrum met ruim 30 medewerkers en kent inmiddels meer dan 10.000 afgestudeerde studenten. Amice heeft naast de branche erkenningen ook als particuliere school de erkenning door de Minister van Onderwijs, Cultuur & Wetenschappen verworven. Hierdoor kan Amice ook MBO 3 & 4 diploma’s afgeven, wat een een unicum is in de branche. 


Het vak is Denise met de paplepel ingegoten. Ze vertelt: “Mijn ouders hadden een groothandel voor apparatuur en cosmetica. Van kleins af aan ging ik mee naar beurzen en congressen, hielp ik mee en leerde in de praktijk wat ondernemerschap inhield. Het was dan ook een logische stap om door te studeren op een intensieve Hbo opleiding voor uiterlijke verzorging, marketing en management. Tijdens deze opleiding werd ik gevraagd om lessen te verzorgen en ik genoot ervan!”

Na een aantal jaar lesgeven te hebben op verschillende particuliere en reguliere scholen in het land wist Denise dat ze zelf een school wilde starten waarbij kwaliteitsonderwijs het speerpunt zou zijn. De school moest voor iedereen toegankelijk zijn om een droom te realiseren en daaruit kwam de naam Amice, wat vriend betekent. In 1991 is Amice gestart met één theorie- en één praktijklokaal in het midden van Nederland (Barneveld) direct gelegen aan de A1. In het begin gaf Denise alle lessen zelf maar als snel moest ze op zoek naar ‘vakidioten’  die zowel ervaring vanuit de praktijk als in lesgeven hadden.

De juiste mensen op de juiste plek zetten en deze met passie en plezier laten doen waar ze goed in zijn, dat gaat haar goed af. “Het is geweldig om met zo’n prachtig team van professionals te werken. Uiteindelijk heb ik bijna 25 jaar voor de klas gestaan. Momenteel houd ik me met name bezig met management, personeel, coaching, ontwikkeling van nieuwe opleidingen en PR zaken. Ik geniet van de afwisseling die het vak biedt”  aldus Denise van Wassenberg.

Nog steeds is Amice gevestigd in Barneveld en inmiddels is de school uitgegroeid tot een flink bedrijf met 11 leslokalen waar ongeveer 500 cursisten per jaar professioneel opgeleid worden voor een erkend diploma of certificaat. Inmiddels kun je Amice opleidingen ook in Rotterdam volgen. Om als bedrijf te blijven vernieuwen en snel in te kunnen spelen op de ontwikkelingen in de branche, vindt van Wassenberg het belangrijk om altijd te blijven leren en ontwikkelen, zowel voor haarzelf als voor haar medewerkers.  Een van de hoogtepunten van de afgelopen 28 jaar is het winnen van de JOS Award voor Jonge Ondernemer van het jaar in de regio midden Nederland. Daarnaast geniet Denise van de mooie bedrijven die oud-studenten in de markt hebben gezet.  

Amice Opleidingscentrum biedt ruim 50 verschillende vak- en MBO3 & 4 opleidingen, cursussen, workshops en trainingen op het gebied van schoonheidsverzorging, massages, medischpedicure, visagie, nagelstyling, sport & vitaliteit. Amice is een dynamisch bedrijf en werkt samen met partnerscholen jaarlijks aan een gevarieerd en ruim, bruisend aanbod. Zo is er al 26 jaar een samenwerking met Carel Schott en Coriene Lodder van Schott & Co op het gebied van Vitaliteit & Sport. Denise zoekt de allerbeste mensen om mee samen te werken in het vak om de kwaliteit te garanderen.

Zowel schoolverlaters, herintreders, omscholers als bijscholers kunnen bij Amice terecht. Dat verklaart ook dat de studenten tussen de 16 en 65+ zijn. De centrale locatie van Amice op loopafstand van het station, wordt dan ook vanuit alle uithoeken bezocht en is voor iedereen makkelijk te bereiken en gewild om te huren. Studenten waarderen het enorm dat Amice een positieve sfeer uitstraalt en de persoonlijke begeleiding en maatwerk ook waarmaakt.  “Ik denk dat dát onze kracht is; voor iedereen die graag het vak wil leren zoeken we een passend leertraject”, aldus Denise. Zo kun je bijvoorbeeld een MBO3 of 4 opleiding volgen in een jaar, twee jaar of sprint variant waarbij je zelf met name het theoretische deel oppakt. 

Stilzitten is er niet bij voor de gedreven 51 jarige Denise van Wassenberg, zij krijgt energie van de dynamiek en het werken met hart voor het vak en passie voor kwaliteit.


Bekijk hier het fotoalbum van ons jubileum event
 op  27 februari 2016!