Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is iets waar Amice zich zeker mee bezig houdt.
Aandacht voor Mens en Milieu staan voorop.
Enkele voorbeelden hiervan zijn:
  • Glas, papier en chemisch afval worden gescheiden.
  • Amice is zuinig met energie; waar geen les wordt gegeven, staat de verwarming uit en brandt geen licht.
  • Voor medewerkers is ruimte voor ontwikkeling en groei.
  • Amice koopt duurzaam in en houdt rekening met lokale leveranciers.
  • Daarnaast organiseert Amice in samenwerking met de cursisten elk jaar een verwendag voor mensen uit de omgeving die absoluut een extraatje verdienen. Hier wordt vaak een goed doel aan gekoppeld.
Op 23 september 2017 dragen wij met studenten en medewerkers weer graag bij aan de Blotevoetentocht in Barneveld, georganiseerd door de Stichting Hamlun Fistula Nederland. De wandelaars krijgen een voetenbad en massage aangeboden voor 5 euro. De opbrengst gaat uiteraard naar de Stichting.

Op 12 november 2016 hebben we een bijdrage kunnen leveren aan het blote voetenfestival, waar we met een team van Amice opleidingscentrum voetmassages gaven omgeld in te zamelen voor jonge moeders in EthiopiĆ«. Meer info over deze stichting vind je onder andere op hun Facebookpagina.

Op 24 september 2016 heeft Amice Opleidingscentrum haar locatie beschikbaar gesteld aan Stichting Mama Vita. Tijdens hun bijeenkomst zijn zij ook verwend met een stoelmassage, gegeven door de afgestudeerde studenten van Amice! Bekijk hier het fotoverslag.

In juni 2015 meegewerkt aan Voorthuizen bruist voor mensen uit de directe omgeving die extra zorg nodig hebben. We verzorgden stoelmassages en nagels lakken.

Op 2 en 9 februari 2015 waren er gehandicapte medewerkers van de Rozerie uit Barneveld, die de lunchroom in vlammen zagen opgaan. Zij hebben genoten van een heerlijke behandeling door de cursisten Schoonheidsverzorging.

Op 6 februari 2014 kwamen er bewoners van Verzorgingshuis & revalidatiecentrum Norschoten uit Barneveld op bezoek en kregen allemaal een behandeling naar keuze door de cursisten van de opleidingen Pedicure, Visagie, Nagelstyling en Schoonheidsverzorging.

Op 7 februari 2013 waren bij Amice de ouders van kinderen met een beperking te gast. Zij staan dag en nacht klaar om hun kinderen te helpen en vergeten daarbij zichzelf. Onder andere de Stichting Maatjeswerk uit Barneveld werd hiervoor benaderd.
De organisatie lag voor een deel weer in handen van cursisten van Amice, zij hadden voor iedere bezoeker een Goodiebag geregeld.

In februari 2012 waren de bewoners van Nieuw Avondrust in Voorthuizen te gast bij Amice en hebben zich daar laten verwennen door de cursisten. Het goede doel was dit jaar Pink Ribbon.

Op 7 februari 2011 waren ouders van het regionaal gastouderbureau Harlekijn uit Barneveld de gelukkigen die zich mochten laten verwennen bij Amice.
De cursisten hadden ook deze keer een groot deel van de organisatie op zich genomen.