Marie-José Putman heeft in 2004 haar opleiding Schoonheidsspecialist bij Amice gedaan.
Na jaren op een kantoor gewerkt te hebben wilde ik het roer omgooien. Ik had een kindje gekregen en kon mijn stressvolle fulltime baan slecht combineren. Mijn hele leven wilde ik het beautyvak in maar soms lopen dingen anders.

Op de open dag van Amice werd ik meteen enthousiast en heb dan ook niet getwijfeld om mij aan te melden. Mijn mantelpak wisselde ik in voor het vormloze witte uniform. Helemaal klaar voor de inspirerende theorielessen van Reina en in de middag praktijk. Ik was helemaal gelukkig.
Aan het einde van mijn opleiding lukte het mij niet om een stageplaats te vinden. Ik heb toen mijn berging omgetoverd tot mini salon. Het idee was om wat ervaring op te doen en daarna een baan te zoeken in de branche. Tja, en toen ging het heel erg snel met een diploma op zak heb ik een woon-werkwoning gehuurd en na 6 maanden de eerste medewerker aangenomen. De baan in loondienst is er nooit meer gekomen. Met veel passie en hard werken heb ik mijn hart kunnen volgen en heb ik stapje voor stapje mijn bedrijf kunnen uitbouwen.
Ik geloof in kwaliteit. Consumenten zijn nog steeds bereid om te betalen voor kwaliteit. Als je dit biedt samen met een prettige omgeving en mensen die van het vak houden zijn er volop kansen. Ik volg de markt op de voet ben zeer actief op social media, lees veel vakbladen en bezoek beurzen. Eens per kwartaal neem ik anoniem een behandeling bij een concurrent. Zo ervaar ik zelf wat mijn klanten ervaren. Daar leer je enorm veel van. Ik heb geen seconde spijt van mijn carrière move. Nu bijna 10 jaar later werken er 12 mensen in mijn bedrijf en zijn we bij de prestigieuze wedstrijd ‘Beauty Award van het jaar’ gekozen tot Salon van het jaar 2015.

Marie-José is de trotse eigenaresse van MJ Amsterdam