Over dromen waarmaken: Samir Mesic , eigenaar Spa Gouda

Denise van Wassenberg was op bezoek bij een van onze bijzondere Amice Professionals: de uiterst gedreven ondernemer en vakman Samir Mesic.

Al toen hij vanuit Bosnië in Nederland kwam wonen had hij meteen zijn doel: ooit zijn eigen badhuis openen.
Ruim 15 jaar geleden is hij begonnen bij Amice Opleidingscentrum met de eerste stappen: de opleiding Massagetherapie, destijds op het rooster en een combinatie van verschillende helende massages. Later volgde hij ook de opleiding Sportmassage.

Samir bewaart bijzondere herinneringen aan zijn docent Reina: “Zij zorgde ervoor dat er altijd rust was en veel structuur. De lessen bij Amice waren echt heel erg goed; een dag op school was voor mij altijd een feestje”, vertelt hij. De theorie was niet eenvoudig voor Samir. “Daar had ik veel meer tijd voor nodig dan de andere studenten. Maar ik wilde wel heel graag, en als je iets heel graag wilt bereiken dan lukt het ook!”, lacht hij.

Na zijn studie werkt hij bij Sauna Drome in Putten en specialiseert hij zich in de hamam behandelingen.

Om de echte hamam beleving in Nederland neer te zetten, richtte Samir in het jaar 2005 Hamam Specials op. “Om hamam personeel goed te kunnen opleiden hebben wij in 2011 het boek ‘Hamam Ritueel’ uitgebracht, een leerboek voor het uitvoeren van hamam, waarin zowel de geschiedenis van de hamam wordt beschreven als de juiste manier van het uitvoeren van een hamambehandeling.”

Samir heeft inmiddels meer dan vijftig hamams gerealiseerd in Nederlandse wellness-centra.

Zijn grote droom was altijd al om een eigen badhuis te openen. Ook ingegeven door zijn familie en de ervaringen uit zijn jeugd.
Samen met zijn vrouw Nelleke Mesic kocht Samir in 2011 het oude badhuis in de binnenstad in Gouda, voor 1 euro, met de voorwaarde dat hij er weer een badhuis van moest maken. In 2012 is dit monumentale pand gerestaureerd tot een hedendaagse spa: Spa Gouda.
In deze spa waant men zich in de sfeer van Duizend-en-één-nacht, door de entourage van het authentieke Hollandse badhuis in combinatie met Oosterse wellness invloeden, de unieke behandelingen en natuurlijk een prachtige hamam ruimte en binnentuin.

Een dag Spa Gouda is meer dan een aanrader; Samir heeft met zijn Spa Gouda een bedrijf neergezet waarin aandacht in alles voelbaar is: van de hoogwaardige hamambehandeling tot en met de heerlijke verse gerechten uit eigen keuken. Deze beleving gunnen wij echt iedereen.

En ja.... We zijn heel trots dat wij hebben mogen bijdragen aan deze droom!