Amber van den Broek :24 jaar en al twee salons geopend! Lees hier het verhaal van de jongste ondernemer die we hebben afgeleverd!

Ik kreeg de vraag van amice om een stukje wilde schrijven over hoe ik mijn bedrijf gestart ben.

Een bedrijf starten op je 18e is niet vanzelfsprekend. Inmiddels ben ik 23 en heb ik er een tweede praktijk bij. Ik ben begonnen op amice toen ik 17 was, ik begon met de opleiding voor schoonheidsspecialisten en visagie. Ik heb bijzondere herinneringen aan Cilly Hardeman, docent Schoonheidsverzorging Praktijk. Met Cilly hebben we zoveel gelachen; zij geeft zo leuk les en kan zoveel vertellen uit haar praktijk. Vaak ook op een hilarische manier!

Nadat ik mijn diploma’s had gehaald ben ik doorgestroomd naar de opleiding allround schoonheidsspecialisten met de specialisaties acne en shiatsu. Ook deze opleiding heb ik met plezier afgerond. Ik had mijn zinnen gezet om naar het HBO te gaan voor de opleiding huidtherapie, dit is dan ook zeker gelukt voor 1 jaar.... Op het HBO kwam ik er achter dat ik echt een praktijk mens ben en ik niet de hele dag colleges wilde volgen, dus ben ik hier mee gestopt. Na mijn opleiding voor visagie en schoonheidsspecialiste heb ik bij diverse salons gewerkt en dit gecombineerd met mijn opleiding voor allround schoonheidsspecialist. Dit beviel mij zo goed dat ik eigenlijk geen zin meer had om hele dagen naar school te gaan.
Ik kreeg daarom ook de kans van mijn ouders om mijn eigen salon te beginnen naast m’n gewone baan. Ik vond alleen schoonheidsspecialist en visagist niet genoeg en wilde zo graag door studeren dat ik de pedicure en medisch pedicure opleiding ben gaan doen bij amice. Dit beviel me prima; het is een leuke combinatie en je kan zoveel meer aanbieden. Na dat ik mijn medisch pedicure diploma op gehaald had, ontmoette ik iemand die zijn pedicure praktijk wilde verkopen. Ik twijfelde heel erg want ik ben nog helemaal niet zo oud en kan ik dan wel twee bedrijven runnen? Mijn ouders gaven mij een het laatste zetje in de rug en hadden er vertrouwen in dat het ging lukken. En dat is dus ook zeker gelukt: Ik ben tegenwoordig trotse eigenaresse van Beauty salon Le Chic en pedicure praktijk Medivoet Leusden.

Ben je nieuwsgierig geworden? Neem dan een kijkje op www.beautylechic.nl of volg ons op facebook!