Je bent nooit uitgeleerd!

Voordat ik vier jaar geleden aan mijn opleiding medisch pedicure begon dacht ik al heel veel kennis en ervaring in pacht te hebben. Ik heb tenslotte nu 12 jaar mijn praktijk. Acht jaar had ik mijn praktijk toen ik met mijn opleiding begon.
Op vakgebied klopt dat ook. Van de belastingregels, de administratie bijhouden , registraties, declaraties en welke vergunningen er nodig waren had ik ook nog wel kennis van.

Vanaf 2014 ben ik op zoek gegaan naar een goed personeelslid. Er volgden gesprekken en ik had mij goed voorbereid. Eline werd aangenomen en heeft met veel inzet en motivatie voor mij gewerkt.

Ik dacht dat ik al aardig wijs was, totdat ikbij Amice tijdens mijn opleiding bij het onderdeel ondernemersvaardigheden kwam.
Door de ondernemersvaardigheden heb ik geleerd dat er nog meer onderdelen zijn om kennis van te hebben.

Ook heb ik nu mijn valkuilen in het verleden ontdekt zoals in plaats van dure reclames, had ik beter kunnen kiezen voor reclames die voordeliger zijn; mond tot mond reclame, samenwerkingsverbanden en introducee van klanten hebben mij veel meer opgeleverd dan een dure rolstoelreclame.

Eind 2018 ga ik meer uren werken en kan ik gaan uitbreiden
Door deze opleiding zit ik in mijn vrije tijd veel achter een PC. Nu kan ik goed met Word en Excel bestanden werken en heb ik nog meer geleerd:

Door zoekmachines te actualiseren en digitale reclame in te gaan zetten kunnen nieuwe klanten mij sneller vinden.
Door marktonderzoek en enquêtes te houden ben ik gaan inzien wie er bij mij komt en wat mijn verbeterpunten zijn. Een enquête is best confronterend maar geeft zoveel meer inzicht in mijn bedrijfssituatie.

Bij de Plan Do Check Act ga je kritisch kijken, alsof je met een vergrootglas naar je praktijk kijkt.
Je neemt actie en dan is het verrassend dat de cliënt de verbetering ziet en er complimenten over geeft. Geweldig! Daar doe je het voor.

Er waren leerzame uitdagingen! De financiële gegevens. Vele uren heb ik eraan besteed. Ik zal nooit een goede boekhouder worden,maar een boekhoudprogramma in de toekomst zal mij een goede ondersteuning geven.
Door inzage van de financiële gegevens krijg je inzicht wat er nodig is om je bedrijf gezond te houden.
En dat is toch wat elke ondernemer wil?

Kortom nog genoeg plannen in het vooruitzicht. Ik ben er klaar voor !

Alma van Dijk