Inhoud
Voor het goed functioneren van tal van lichaamsprocessen is herstel van de zuur-base balans van ons lichaam essentieel.
Onze Westerse leefgewoonten geven na verloop van tijd lichamelijke verzuring, een situatie waarbij deze balans verstoord is. Dit kan resulteren in tal van klachten en een kwakkelende gezondheid. Zo werken spijsverteringsenzymen of enzymen van het immuunsysteem alleen bij de juiste zuurgraad.

Verzuring geeft een steeds groter mineralentekort in ons lichaam, wat zorgt voor een slechtere stofwisseling met diverse aandoeningen als gevolg. Dit kunnen zijn: minder goede darmwerking (obstipatie), botontkalking (osteoporose), vermoeidheid, spierkrampen, problemen met slapen en depressie.

Oplossingen, tips en trucs en praktische toepassingen komen aan bod in deze workshop.

Docent: Wouter de Jong

wouter de jong


heeft zich gespecialiseerd in de effecten van voeding. Hij studeerde af aan de Haagse Hogeschool voor Voeding en Diëtetiek. Daarna specialiseerde hij zich in (top)sport, orthomoleculaire voedingsleer, klinische Psycho-Neuro-Immunologie (kPNI) en natuurgeneeskunde.

Wouter geeft regelmatig les, lezingen en presentaties en is een bevlogen spreker. Hij past zijn grote passie voor voeding, sport en ultieme gezondheid zelf dagelijks toe: “walk your talk.”
Data
2017-2018  plaats datum  dag tijd 
 Workshop Zuur-Base Balans  Barneveld 3/11 vrijdag 10.00-16.00 
 
Kosten
2017-2018  lesgeld incl. syllabus
 Workshop Zuur-Base Balans 115,00

Kijk hier voor de inschrijf- en betaalinstructie.